dijous, 9 d’abril del 2020

Passes de cranc (exercicis d’estómac)


Aquesta activitat treballa amb els principals músculs de la panxa i de l’esquena, que són necessaris per estar assegut durant una estona, tant a casa com a l’escola. Sense un bon desenvolupament d’aquests músculs, l’infant tendrà dificultats per estar assegut durant les tasques que requereixin major concentració. Si treballa aquests grups de músculs també millorarà en les activitats de moviment i de coordinació.
Materials:
·         Espai a terra o damunt gespa.
·         Pilota fluixa o objecte suau.
Passes:
1.      Feu que l’infant es posi en posició de cranc (amb les mans i els peus a terra i la panxa mirant cap amunt).
2.      En primer lloc, feu que l’infant camini cap enrere. I, després, feu que camini cap envant. La distància ha de ser curta, ja que caminar així pot ser difícil per als més petits. A mesura que l’infant vagi practicant, augmentau la distància.
3.      Col·locau una pilota fluixa o un objecte suau damunt la panxa de l’infant i dieu-li que camini com un cranc sense que la pilota o l’objecte suau li caigui. És important que els moviments siguin lents i controlats, i no ràpids.
Alternatives:
Podeu fer aquesta activitat a l’aire lliure i fer una carrera d’obstacles per a que sigui més difícil. Involucrau-vos i jugau amb l’infant! Aquesta també podria ser una activitat a l’aire lliure per fer amb els amics.