dimarts, 17 de març del 2020

Feina amb números


Feina amb números


Amb el infants de 3 anys treballarem el número 1. Els pares podeu preparar en un full la grafia del número 1 amb puntets, i els infants l'hauran de repassar. També es poden aferrar troços de paper damunt un número 1 gros, tot seguint la seva silueta. Direm " puja pel camí curt, baixa pel camí llarg".






Els infants de 4 i 5 anys poden repassar els números per damunt els puntets, de l' 1 al 5. Fer la grafia d'aquests números ells sols. Dibuixar tantes coses com indiquen els números. Darrere la feina dels números han de copiar el seu nom (els que encara no el saben escriure) i escriure'l sense model els que ja l'escriuen. Els infants de 5 anys han d'escriure o copiar el nom i llinatges sencer que gairebé tots ja en saben!






Pintar l'Arc de Sant Martí


Pintar l'Arc de Sant Martí


Aquests dies l'Arc de Sant Martí és el símbol d'unió per tal d'enfrontar-nos i unir forces contra el Coronavirus. Es proposa pintar un Arc de Sant Martí i penjar-lo a la finestra, i escriure les lletres " TOT ANIRÀ BÉ" , " TODO SALDRÁ BIEN" " ANDRÁ TUTTO BENE"...

Aprofitau per a cercar informació sobre l'arc de Sant Martí, com es forma, els 7 colors...

Diari


Diari


Al final del dia els infants poden fer un diari del que han fet. Amb els més petits podeu fer fotos de les activitats que anau fent i les poden comentar per treballar l'expressió oral. Els de 4 i 5 anys ho poden pintar a un full repartit amb vinyetes (matí, migdia, capvespre i vespre), comentar-ho també i després escriure les activitats (paraules o frases curtes, segons el seu nivell).

 Treball amb el calendari





Amb el calendari que teniu a casa, cada dia podeu mirar quin dia és amb els infants (dia de la setmana, número, mes i any). Els vostres fills poden encerclar el número diàriament i escriure la data a una de les feinetes que faceu (exemple: DIMARTS, 17 DE MARÇ DE 2020). També podeu comptar des de dia 1 fins a dia d'avui, amb el calendari.


Per practicar els dies de la setmana picau sobre aquest enllaç: https://youtu.be/4atoVE3t-yo
 

El conte: EL PEIX IRISAT


El conte: EL PEIX IRISAT


A través del següent enllaç podreu veure el conte de 'El peix Irisat'  https://youtu.be/pPh0x130hFI

Vos proposam fer amb els infants una divertida activitat on poden pintar-se les mans i estampar-les en un paper fent la forma del peix. Poden decorar amb purpurina o el que tengueu per casa.







Bon Dia Cada Dia


Bon dia cada dia

Comença la tasca amb aquesta cançó! (pica el següent enllaç). https://youtu.be/BF7w-xJUlwM

S’ha de fer un cartell per a cada un dels infants de la classe. Ajudau-los a escriure els noms dels seus companys en fulls separats, potser no tots sabran escriure, aleshores els ho podeu escriure vosaltres, no passa res. Jugau a reconèixer el nom de cada un dels cartells. Els infants se solen fitxar en la primera lletra del nom.

RECORDAU: no els ensenyeu el nom de les lletres sinó com sonen! 


(Per ajudar-vos en aquesta tasca revisau la llista d'alumnes que vos ha passat la vostra tutora o tutor i sabreu el noms de tots els infants de la classe i com s'escriuen cada un).