dilluns, 4 de maig del 2020

Un dia entre erugues


Les propostes per avui, dilluns 4 de maig, són:

  • CONTE: 'L'ERUGUETA GOLUDA'
  • PRESENTACIÓ TALLER DE LLETRES
  • BERENAR SALUDABLE
  • PSICOMOTRICITAT

CONTE: 'L’ERUGUETA GOLUDA'

L'erugueta goluda. Conte per imatges i narració.




PRESENTACIÓ TALLER DE LLETRES

Aquí teniu un vídeo on na Joana vos recorda què feim al taller de lletres i vos fa una proposta d'activitat per fer després d'escoltar el conte. Podeu representar/dibuixar el cicle de la papallona: els ous que ha posat la papallona, d'on hi surten els cuquets, els cucs mengen fulles i tornen grans, quan són grans fan la crisàlide, estan un parell de setmanes dins la crisàlide i, finalment, surt la papallona. Podem escriure les paraules: OU - CUCS - CRISÀLIDE - PAPALLONA. Recordau que és important escriure el vostre nom, i els llinatges també els que ja sabeu escriure el nom.



BERENAR SALUDABLE

Avui, per berenar, podeu fer una eruga amb pera i poma vermella. Amb aquesta recepta pretenem treballar la motricitat fina, la seriació, la quantitat... Podeu escriure la paraula ERUGA, així com també comptar quants bocins de pera i quants de poma heu utilitzat per fer l’eruga. També podeu anar comptant els bocins que s’han menjat i els que queden. D’aquesta manera treballam el concepte de suma i resta.

Anem per feina! Necessitau:

- una pera
- una poma vermella
- pastanaga rallada
- la resta de fruita és de lliure elecció.

Per fer la recepta heu de tallar la fruita en rodanxes, dividir-les en 4 i alinear-les una devora l’altra per fer el cos. Les antenes són de pastanaga rallada i nabiu ("arándano"). En lloc de nabiu podeu utilitzar qualsevol fruita que tengueu a casa que hi vagi bé, igual que els ulls. També podeu utilitzar la pastanaga per fer les potes i un trosset de maduixa per fer la boca.

Mmmmmmm... Quina eruga més xula i quin berenar més bo! Bon profit!


PSICOMOTRICITAT

A partir del conte de l'Eruga Goluda avui farem una sessió de psicomotricitat. Preparats? Posau al terra una estora perquè l'infant s'estiri i comenci a imitar l'erugueta. Li podeu donar les següents indicacions: arrossegar-se per terra, fer moviments suaus, balancejos, imitar com els cucs van embolicant el fil de seda per fer la crisàlide, quedar-se immòbils en posició fetal com una cuca adormida i, de cop, es converteixen en papallones. Ja poden posar-se drets, córrer, fer girs, alçar els braços en alt i fer veure que volen desplaçant-se per tota la casa.