dijous, 9 d’abril del 2020

Mocador escrit


a) El pare o mare retalla un tros de paper i hi escriu una paraula simple amb lletres de pal (“CASA”, “MOTO”, “NINA”...); si el nin/a ja coneix un poc les lletres, podem escriure la paraula amb lletres d'impremta (“casa”, “moto”, “nin”...).

b) El pare o mare es troba devora el nin/a. El pare o mare col·loca el dit sota la paraula i a mesura que el mou llegeix la paraula.

c) El nin col·loca el dit i també llegeix la paraula (l'ha de llegir dues o tres vegades). Alguns nins la llegiran lentament i altres de cop. Cada nin l'ha de llegir a la seva manera (cada infant utilitzarà una ruta de lectura en funció de la seva maduresa lectora).

d) El pare subjecta el tros de paper enlaire. El nin està en un extrem del menjador; la mare en un altre. Nota: si tenen opció, millor al jardí de la casa, o en una terrassa un poc gran.

e) El pare anomena paraules en veu alta. Quan diu la paraula escrita, els participants han de córrer i agafar-la. Nota: tenir cura amb els caires de les taules i altres coses que puguin fer mal al nin.

f) Quan una de les parts agafa el paper, només tendrà el punt si llegeix la paraula (a vegades, s'ha d'ajudar una mica al nin a llegir-la; però si ho pot fer sol, molt millor).