dijous, 9 d’abril del 2020

Passeig de paraula


a) El pare o mare retalla un tros de paper i hi escriu una paraula simple amb lletres de pal (“CASA”, “MOTO”, “NINA”...); si el nin/a ja coneix un poc les lletres, podem escriure la paraula amb lletres d'impremta (“casa”, “moto”, “nin”...).

b) El pare o mare es troba vora el nin/a. El pare o mare col·loca el dit sota la paraula i a mesura que el mou llegeix la paraula.

c) El nin col·loca el dit i també llegeix la paraula (l'ha de llegir dues o tres vegades).     Alguns nins la llegiran lentament i altres de cop. Cada nin l'ha de llegir a la seva manera (cada infant utilitzarà una ruta de lectura en funció de la seva maduresa lectora).

d) El pare o mare i fill/a han d'anar a tres llocs de la casa (al bany, davall una taula...) i a cada lloc el nin ha de llegir la paraula amb una veu diferent (el pare li diu; “com la llegiria un monstre”, “com la llegiria un nin que té molt, molt de fred”, “com la llegiria un nin molt, molt petit”...). Quan el nin la llegeix el pare sempre l'ha de reforçar amb bones paraules.