dijous, 28 de maig del 2020

Cuidem l'entorn: dijous




Feim una batucada, i ballam plegats? Sabem que els vostres cossets estan plens de ritme! I el ritme ens ajuda a assolir coordinació oculo-manual, tan important en l'assoliment de la lectura i escriptura. Au idò, a tocar i a ballar, amb tambors reciclats, poals, pals, culleres... el que tingueu a casa! Quines ganes poder fer això plegats... Practicau i en veure'ns farem un concert i ballarem tot el dia! PUM, PA, PUPUMPUM, PA!



 
Per realitzar un twister necessitem: un tros de paper blanc o un llençol. Amb els infants escriurem amb cartró o paper les diferents lletres de l'abecedari. Hem de fer un parell de lletres de cada color (vermell, verd, groc i blau). Col·locarem les lletres damunt del paper o llençol i guiarem a l’infant dient un color i una lletra i la mà i el peu que hi ha de col·locar (peu dret a la lletra A groga...). Així reiteradament. Els més petits poden jugar només amb les lletres que ells saben, encara que els hi podeu afegir alguna que encara no coneixen.




Avui per recordar les formes geomètriques que varem veure a alguns tallers a l'escola, vos presentam aquesta cançó tan divertida. Escoltau i mirau amb atenció perquè després els haureu de fer vosaltres sols.



Ara que ja heu recordat les formes vos proposam aquesta activitat. Necessitareu un full, un tros de cartró que tengueu per casa (de qualsevol capsa) , cola d'aferrar, pintures de colors, tisores i un retolador.
Primer: donareu color al full.
Segon: intentareu fer les formes geomètriques que heu vist a la cançó damunt el cartró.
Tercer: les retallareu.
Quart: les aferrau al full.
Cinquè: amb un retolador les convertirem amb monstres, fent cames, braços, posant-los boca, ulls, cabells arrissats, llisos... cada un diferent.

Aquí teniu un enllaç per si voleu veure el procés i el resultat. Són uns monstres ben xulos!