dijous, 9 d’abril del 2020

Jocs de relaxació


LES ESTÀTUES

Aquesta relaxació intenta associar materials durs amb tensió corporal i materials blans amb distensió muscular. Han d'anar representant parelles d’estàtues com:

- Ferro i goma.
- Pedra i paper.
- Roca i plastilina.
- Gel i cotó.
- Fusta i fang.
 

JOC DEL GLOBUS

Els infants s'imaginen que són globus plens d'aire. Tenen els pulmons plens i s'estiren per ample el màxim possible. De sobte, al globus se li amolla el fil (quan l'adult ho diu) i va perdent aire a poc a poc fins que queda arrugat a terra.
 

RIALLES I ENFADAMENTS

L'adult demana a l'infant que rigui molt, no només amb la cara sinó amb tot el seu cos, que ha d'estar molt relaxat. Després, li proposa que faci com si estar enfadat, també amb tot el cos, aquesta vegada haurà d'estar tens.   

LA GOMA ELÀSTICA

L'infant està tombat a terra i ha de fer com si fos una goma elàstica molt estirada. Quan l'adult faci un senyal, significarà que la goma s'ha romput i l'infant es quedarà relaxat.
 

FA ONES

Una activitat per fer en família. En cercle, drets, agafats de les mans, ens movem fent gran i petit el cercle. Quan anam cap al centre, deim "psssss" i quan ens allunyam d'ell deim "aaahhh", amb suavitat. Després, la mar es calma, i tots quedam quiets i tranquils al nostre lloc.