dilluns, 8 de juny del 2020

La mar: dilluns




Coneixeu aquest conte tan xulo? Segur que sí perquè na Susi el va contar un dia al taller de conta contes, fa moooolt de temps, quan encara podíem anar a l'escola... Avui el vos contarà na Maria. Mirau el vídeo i escoltau amb atenció: posau orelles d'elefant, ulls de mussol i boca de formigueta. Esperam que vos agradi!



Després de mirar i d'escoltar el conte, farem una conversa per saber si els infants han entès el que passa durant la història. D'aquesta manera treballarem tant la comprensió com l'expressió oral. Els pares els podeu demanar:

- Quins colors tenia el vestit del peix Irisat?
- El peix Irisat volia anar a jugar amb els altres peixos?
- El peix Irisat era el peix més bonic de tot l'oceà. Però, era feliç?
- El peix Irisat va regalar una escata al peixet blau?
- Qui hi havia dins la cova?
- Quin consell li va donar el pop Octopus al peix Irisat?
- Li va fer cas el peix Irisat al pop?
- Al final del conte, a qui va regalar les seves escates?
- Ara, era feliç sense totes les seves escates lluents? Per què?


Ara farem un dibuix del conte. On passa tota la història del peix Irisat? Al fons de la mar. Per tant, a dalt de tot del full (col·locat horitzontal) dibuixarem les ones de la mar, sempre d'esquerra a dreta, unes quantes vegades. Davall la mar, dibuixarem el peix Irisat i li farem un vestit ple d'escates fent semicercles. També podem dibuixar algues i els altres personatges del conte: el pop, l'estrella de mar i els peixos. I, a cada peix, li farem un vestit ple d'escates. Mirau el vídeo que vos hem preparat i veureu com ho podeu fer!