dilluns, 23 de març del 2020

Diari


Diari

Al final del dia els infants poden seguir amb el diari del que varen començar la setmana passada. Amb els més petits podeu fer fotos de les activitats que anau fent i les poden comentar per treballar l'expressió oral. Els de 4 i 5 anys ho poden pintar a un full repartit amb vinyetes (matí, migdia, capvespre i vespre), comentar-ho i després escriure les activitats (paraules o frases curtes, segons el seu nivell).

Carta al meu millor amic


Carta al meu millor amic

Fa molts dies que no estan amb els seus amics. Què vos pareix si escriuen una carta al seu millor amic, a aquell que és tan especial per a ell. Necessitaran una mica d'ajuda però ho poden fer! Poden dir-li paraules agradables, escriure-li missatges o, fins i tot, li poden escriure un parell de frases. Recordau que darrere han de copiar el seu nom (els que encara no el saben escriure) i escriure'l sense model els que ja en saben. Els infants de 5 anys han d'escriure o copiar el nom i llinatges sencer.

Potser li podeu fer arribar aquesta carta a través del mòbil (una foto) o sinó quan el vegi li pot donar personalment! Sigui com sigui, segur que aquest amic estarà ben content!

Jocs matemàtics amb seriacions lògiques


Jocs matemàtics amb seriacions lògiques

Aquesta és una activitat per treballar conceptes matemàtics. Es tracta d'agafar alguns objectes de casa, per exemple, gafes d'estendre, coberts de la cuina, macarrons de diferents formes o colors... i fer una seriació combinant dos més o elements (segons el nivell dels vostres fills). La seriació pot ser per colors, per mides, per formes... L'infant haurà de seguir el mateix patró que li prepareu.

El conte: 'Les paraules dolces'


El conte: ‘Les paraules dolces’

Aquest és un conte per mirar o llegir tranquil·lament amb tots els membres de la família i aprofitar després per fer una activitat més emocional. Es tracta de pensar paraules dolces que podem dir al pare, mare, germans i a la inversa... Es pot preparar un pot de vidre de paraules dolces i anar afegint les que vulgueu o bé en full autoadhesius (tipus post-it) anar escrivint (amb ajuda) aquelles paraules dolces que ens agrada dir-nos i penjar-les per ca vostra.


Podeu trobar el conte al següent enllaç: https://es.slideshare.net/Iona69/paraules-dolces-287964

Treball amb el calendari


TREBALL AMB EL CALENDARI

Ara que ha passat el cap de setmana podeu torna a agafar el calendari. Mirau quin dia és amb els infants (dia de la setmana, número, mes i any). Els vostres fills poden encerclar el número diàriament i escriure la data a una de les feinetes que faceu (exemple: DILLUNS, 23 DE MARÇ DE 2020). També podeu comptar des de dia 1 fins a dia d'avui, amb el calendari.




Per practicar els dies de la setmana picau sobre aquest enllaç: https://youtu.be/4atoVE3t-yo

Bon dia cada dia


Bon dia cada dia

Començau la tasca amb aquesta cançó! (picau el següent enllaç) https://youtu.be/BF7w-xJUlwM



Els més grans poden copiar la lletra i dibuixar el gall i els més petits dibuixar el gall.

RECORDAU: no els ensenyeu el nom de les lletres sinó com sonen!

Bon dia famílies


Bon dia famílies!

Un parell de tasques per començar aquesta setmana. Per avui, dilluns 23 de març, vos hem preparat:

  1. Bon dia cada dia
  2. Treball amb el calendari
  3. Conte: ‘Les paraules dolces’
  4. Jocs matemàtics amb seriacions lògiques
  5. Carta al meu millor amic
  6. Diari