dilluns, 25 de maig del 2020

Cuidem l'entorn: dilluns





 


Aquesta activitat està pensada perquè els infants treballin el seu nom. Damunt d'un paper o cartolina blanca heu d'escriure el nom amb una cera blanca o plastidecor, els infants més grans el poden escriure ells mateixos però també és interessant que l'escriguin el pare o la mare (pensau que damunt el paper blanc no es veurà la cera i és més difícil) i així es crearà un afecte sorpresa. Després amb aquarel·les de colors (o aigua amb colorants naturals) han de pintar amb un pinzell
damunt del paper i descobrir així el seu nom. Després podeu pintar tantes vegades com volgueu lletres, paraules, números...




Aquest conte és una bona excusa per parlar del canvi climàtic amb els infants. És la historia d'un petit ós polar que, a causa del desgel, se separa de la seva mare. La historia és trista però acaba bé i amb un missatge de confiança pel futur. Una vegada mirat i escoltat el conte, podeu els fer preguntes com:
-         Qui són els protagonistes ?
-         On viuen?
-         Per què creis que es fon el gel?
-         Què s' està atracant?
-         Per què està trist l´osset?
-         Quan surt el sol, es posa content o trist?
-         Qui salva el petit ós?
-         On viuen ara la mare i el petit os?
-         És un bon lloc per viuere els ossos polars?

Escoltau-lo atentament i passau una bona estona.


Heu tocat mai el gel? I és fred o calent? Sabeu de quin color és? Heu pintat alguna vegada amb gel? Idò avui si vos fa ganes pintareu amb gel. Necessitareu: aigua, tassons de plàstic o vidre tranparents (per veure què passa quan mesclam l´aigua i el colorant), una glaçonera, colorant alimentari, cinta adhesiva, pals de gelat i un congelador.

Preparació:
- Agafau tres tassons de plàstic o vidre transparents i els tres colorants alimentaris. A partir d´aquests colors en podreu fer de nous.
- Tintau l´aigua de cada tassó amb cada un dels colors.
- Amb un pal o cullera acabau de mesclar bé cada un dels colors (com més colorant poseu més es veurà el dibuix).
- Agafeu una glaçonera i anau incorporant l 'aigua tintada a cada un dels buits.
- Aquí podreu crear més colors mesclant els colors primaris. Segur que vos en surten de ben bonics.
- Poseu una cinta adhesiva damunt la glaçonera, feu-li un tall per introduir els pals de gelat, d´aquesta manera no es mouran.
- Col·locau la glaçonera al congelador i deixau-la fins que l´aigua s´hagi convertit amb gel i....ja les teniu!

Ara ja podeu experimentar amb aquestes pintures tan fresques. Si vos fa ganes, a més de pintar, també podeu fer traços (verticals, horitzontals, diagonals...) i lletres. A passar-ho bé!