dimarts, 12 de maig del 2020

Medieval: dimarts




Avui dedicarem una estona a confeccionar un castell medieval. Necessitarem cartrons i rodets de paper de cuina, a més de retoladors i pintures. Amb els cartrons farem la base quadrada del castell, hi farem una entrada i tantes finestres com vulguem i en els quatre costats hi col·locarem els rodets de paper de cuina, que seran les torres. Després podem decorar-lo com vulguem, per exemple pintant pedres amb retolador negre damunt del cartró. Fixau-vos amb l'exemple!





Recordau què fèiem al taller de cuina i hort? Alguns dies anam a l'hort a llevar herba, a sembrar, a regar i a collir hortalisses. Altres dies quedam a la cuina i feim alguna recepta: pa, berenars saludables, galetes d’oli, mini pizzes... Pesam, mesuram, comptam i treballam molts conceptes matemàtics al mateix temps que gaudim cuinant! Mirau el vídeo que vos ha preparat en Xisco!






Vos proposam fer unes galetes medievals que són boníssimes. Necessitareu:

- 200 g de farina
- 100 g de mantega
- 100 g de sucre
- 3 cullerades petites de canyella en pols
- 1 ou
- sucre en pols per decorar (opcional)

Agafau un bol i mesclau la mantega i el sucre amb una forqueta. Quan la mescla sigui homogènia afegiu la farina i la canyella a poc a poc. A continuació, afegiu l'ou i mesclau fins a aconseguir una massa homogènia. Tapau amb film i deixau refredar 15 minuts dins la gelera. Quan la pasta sigui freda estirau-la damunt un paper de forn, d’una gruixa d'uns 5 mm i, amb motlles rodons, anau tallant les galetes. Enfornau-les a 180ºC (dalt i baix) durant uns 15 minuts. Deixau-les refredar a temperatura ambient i posau-hi sucre en pols per damunt, si vos ve de gust. Segur que vos surten boníssimes! Enviau-nos alguna foto!