dijous, 19 de març del 2020

El cos humà


El cos humà


Dibuixam una mica? Cada infant es pot dibuixar a ell mateix, els més agosarats, a més, poden dibuixar tots els membres de la família (i mascotes, si en té) que conviuen a casa durant aquests dies. No oblideu que també poden escriure el nom de cada un d’ells.

Abans de començar jugau amb ells a identificar les parts del cos que es poden veure, així, els seus dibuixos seran més rics en detalls (és normal que es deixin algunes parts o que algunes d’elles siguin imprecises).

Segons el nivell podeu xerrar del que tenim dins els cos: ossos, sang, estómac, podem xerrar del circuit del menjar. La necessitat d'una alimentació sana per nodrir el cos.

Aquí teniu una cançó per a que sigui més divertit: https://www.youtube.com/watch?v=byuDZIj5G3k

Petit hort a casa


Petit hort a casa


Sembrau llenties o cacauets o... i escriure els cartells. Observau el que passa durant els dies. Es tracta de sembrar llavors o llegums (llenties, ciurons...) que tingueu a casa. Es pot fer amb un potet amb terra, com amb un potet amb cotó, una jardinera... Han de regar-ho cada dia.

Els infants de 4 i 5 anys poden anar anotant la seva evolució en un "Quadern d'investigació". Dia 1: sembram (dibuix i escriptura). Dia 2 : regam (dibuix i escriptura). Dia 3: Veuen un puntet verd... (dibuix i escriptura) . Dia 7: Ha nascut una llentia, fa 2 cm...

També poden fer els cartells i escriure LLENTIES, CIURONS, etc. al potet corresponent.

El conte


El conte


Famílies, avui podeu contar un conte que tengueu per casa als vostres fills! Asseguts al sofà, en un ambient còmode i tranquil. En haver-los contat el conte, feis-los preguntes senzilles per saber si l'han entès. D'aquesta manera treballarem la comprensió i l'expressió oral.

Si voleu fer la proposta més divertida, el podeu escenificar també. I si teniu disfresses, serà més divertit! A l'escola tenim un teatret on els agrada molt escenificar contes.

Bon dia


Bon dia, famílies! Vet aquí les propostes per avui dijous!


Les activitats que proposam són voluntàries, una vegada explicades als infants podeu decidir quines activitats voleu fer. NO ÉS OBLIGATORI, SÓN PROPOSTES PER ANAR FENT A CASA! Els infants poden decidir quines volen fer i també poden fer activitats de dies anteriors.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració! I ànims a tots per la situació que ens toca viure!!!