dijous, 30 d’abril del 2020

Marieta vola, vola


Les propostes per avui, dijous 30 d’abril, són:

  • Conte: La marieta mandrosa
  • Conversa sobre el conte
  • Presentació del Taller de Grafismes
  • Grafismes: Fer siluetes de figures d’animals (sol/ombra)

CONTE: 'LA MARIETA MANDROSA'

Avui na Maria vos contarà 'La marieta mandrosa', la història d'una marieta a qui li agradava molt dormir tot el dia... i tota la nit i, per això, no sabia volar! Voleu saber com ho feia per anar d'un lloc a un altre si no sabia volar? Mirau el conte i ho descobrireu!



CONVERSA SOBRE EL CONTE

Després d'escoltar el conte, treballarem la comprensió i l'expressió oral. Feis preguntes sobre el conte als vostres fills. Aquí teniu uns exemples: 

  1.  Què li agradava molt fer a la marieta mandrosa? 
  2.  Com anava d'un lloc a un altre si no sabia volar? 
  3.  Podia dormir damunt el cangur? Per què no? 
  4.  Podia dormir damunt la moneia? Per què no? 
  5.  Al final, la marieta va aprendre a volar?


PRESENTACIÓ TALLER DE GRAFISMES

Recordau què fèiem al taller de grafismes? Cada setmana hem après a fer un traç diferent. Recordau que primer vivenciam el traç amb el nostre cos i després el feim amb les nostres mans. És molt important seguir aquest ordre. Com podem vivenciar el traç amb el cos? Els vostres pares vos poden fer el traç (molt gran) a terra de diferents maneres: amb guixos, si en teniu, amb una corda... I vosaltres els ensenyau com sabeu anar per damunt a poc a poc: caminant amb passes curtetes com una formiga, caminant amb passes grosses i pesades com un elefant, botant amb els peus junts com un cangur o amb mans i peus com una granota, caminant de quatre potes com un ca, botant de peu coix... de moltes maneres!!! Després, ja podeu fer el traç: amb guixos a terra, amb llapis a un paper, amb pinzell i tempera... A vegades d'una manera i a vegades d'una altra, anau alternant!!! També hem après a retallar, a punxar, a esqueixar, a aferrar... Mirau el vídeo que vos ha preparat na Maria!!!



GRAFISMES: FER SILUETES DE FIGURES D’ANIMALS (SOL/OMBRA)

Ara farem una activitat de grafismes. Si fa sol, la podeu fer al sol, però ha de ser prest el matí o l'horabaixa, perquè els migdies el sol està massa amunt i els animals fan ombra davall ells, i no a un costat. Si no, amb una làmpara o amb una llinterna també pot anar bé. Necessitau un paper, un llapis i un objecte, preferiblement un animal de jugueta ja que el conte d'avui va d'animals. Mirau el vídeo i veureu com ho podeu fer!




dimecres, 29 d’abril del 2020

Senzillament és primavera


Les activitats per avui, dimecres 29 d'abril, són:

  • Conte de ioga: ‘Les papallones’
  • Taller d’art
  • Art: Flors
  • Berenar saludable


CONTE DE IOGA: 'LES PAPALLONES'

Avui na Glòria vos contarà un conte de ioga, 'Les papallones'. Vos podeu posar roba còmoda i preparar un espai tranquil per fer ioga amb ella mentre escoltau el conte.



TALLER D'ART

Imaginació al poder! Podeu fer les vostres obres d'art amb moltes coses i materials diferents. Mirau el vídeo i després, simplement, FEIS ART!!!



ART: FLORS

Per què no dibuixam un ram de flors? No tenen perquè ser totes les flors iguals, pintau amb diferents materials (ceres, retoladors, temperes, aquarel·les...). També podeu fer un collage, utilitzant material reciclat que trobeu per casa o flors naturals si teniu jardí.



BERENAR SALUDABLE

Per elaborar aquest berenar primaveral, sols necessitau els següents ingredients: paciència, maduixes, un ganivet i qualsevol cosa que tengueu a casa que sigui de color verd per fer les antenes. Mirau l'enllaç!


dimarts, 28 d’abril del 2020

Les papallones i la primavera


Avui, dimarts 28 d’abril, les propostes són les següents:

  • Poesia: La papallona
  • Expressió corporal
  • Taller de música i moviment
  • Música: ‘Hola, hola, papallona’


POESIA: 'LA PAPALLONA'

Poesia: La papallona. Les papallones volen i us venen a veure, per saber si estau bé... N'heu vist alguna aquests dies, per la vostra finestra, balcó, jardí o terrassa? Us deixam una poesia, per llegir-la plegats, moltes vegades i... els més agosarats, la poden memoritzar i recitar!



EXPRESSIÓ CORPORAL

Estirau bé els dits... i aprendrem a fer una papallona amb ells! Mirau!




TALLER DE MÚSICA I MOVIMENT

I avui... farem un taller de música i moviment com quan érem a l'escola. Si mirau el vídeo recordareu la cançó que cantàvem cada dia per començar el taller, podeu cantar-la i practicar-la totes les vegades que vos faci ganes. Després vos podeu animar fent un xilòfon musical i fer un poc de música a casa.



MÚSICA: 'HOLA, HOLA, PAPALLONA'

Aprenem una cançó? 'Hola, hola, papallona'. Podeu cantar aquesta cançó i quan diu "HOLA, HOLA PAPALLONA", saludam amb la mà. I ara que ja sabeu fer una papallona amb els dits... Continuau cantant aquesta cançó tot el dia!


dilluns, 27 d’abril del 2020

Insectes i bestioles a la primavera


Bon dia. Avui, dilluns 27 d’abril, les activitats preparades són les següents:
  • El conte: ‘La papallona'
  • Art: Papallones simètriques
  • Cançons en anglès

EL CONTE: ‘LA PAPALLONA’

Avui na Glòria vos contarà 'La papallona', un conte de primavera. Com que la primavera és l'estació on surten les flors i els animals, durant aquesta setmana farem diferents activitats relacionades amb aquesta estació.



ART: PAPALLONES SIMÈTRIQUES

Sabeu què és la simetria? L'eix de simetria és una línia que divideix el dibuix en dues parts idèntiques, iguals. Ho provam? Necessitam un full i temperes de colors. Si no teniu temperes podeu utilitzar pintures naturals fetes a casa: cafè, maduixes, remolatxa, curri (espècia)... Poden sortir formes diferents: papallones, flors... o el que vosaltres imagineu. Quan estigui eixut, escriviu el nom del que us ha sortit! I pensau a posar el vostre nom! Mirau el següent vídeo que vos explica com ho heu de fer.



CANÇONS EN ANGLÈS

Vet aquí unes cançons que parlen de la primavera. Balla, canta, recorda i aprèn en anglès.






divendres, 24 d’abril del 2020

Sant Jordi s'acaba

Per acabar la setmana de Sant Jordi seguim amb dracs, princeses i cavallers. Avui, divendres 24 d'abril, tenim preparat: 

  • El conte: 'La princesa rebel' 
  • Ens disfressam 
  • Drac 
  • Jocs interactius de Sant Jordi


El conte: 'La princesa rebel'

Na Maria Bel vos contarà un conte d'una princesa que no era com les que estam acostumats a veure als altres contes... Aquesta, era una princesa rebel!




Ens disfressam

Després d'escoltar el conte, vos proposam que vos disfresseu dels personatges que apareixen al conte (princesa, príncep i drac) o dels personatges que apareixen a la llegenda de Sant Jordi (princesa, cavaller, drac, rei) i que envieu fotografies disfressats al vostre tutor. Si sou teatrers, podeu fer una mini representació del conte o de la llegenda a casa amb tots els membres de la família. Segur que serà molt divertit!!! Animau-vos!!!


Drac

Realitzarem una titella d'un drac amb una pinça de roba. Els dracs no poden faltar durant tota la setmana! Aprofitau els materials que teniu per casa.



Jocs interactius de sant jordi

Pels que tengueu la possibilitat d'entretenir-vos una estona amb una tauleta o amb un ordinador aquí teniu una sèrie de jocs (trencaclosques, memoris...) que segurament vos agradaran molt. Clicau el següent enllaç: 

Si ja heu entrat podeu jugar seguint la fletxa tal i com es mostra en la següent imatge:






Dia de Sant Jordi

Avui, dijous 23 d'abril, no celebrarem Sant Jordi amb activitats a l’escola. No obstant això, no ens pot faltar ni el conte ni la rosa. Esperam que les següents activitats siguin ben interessants:
  • El conte: 'Llegenda de Sant Jordi, la princesa i el drac' (un conte diferent)
  • Rosa per penjar al balcó
  • Manualitat
  • 23rd April, St. George's Day


El conte: 'Llegenda de Sant Jordi, la princesa i el drac'
(un conte diferent)

Avui, dia 23 d'abril, és el dia de Sant Jordi. Molts d'anys a tots els Jordis! Na Maria vos contarà la Llegenda de Sant Jordi 2020, un Sant Jordi diferent dels que estam acostumats a viure, ja que enguany és un Sant Jordi confinat, sense paradetes per comprar llibres ni contes, i sense conta contes a les biblioteques municipals, com era costum els anys anteriors.



Rosa per penjar al balcó

Així com vos ha explicat el conte que acabau d'escoltar, farem una rosa per penjar al balcó o a la finestra de casa. La podeu fer de tela, amb un llençol, de cartró, amb material de rebuig... Siau creatius i sentiu-vos artistes per uns instants. Segur que fareu una rosa xulíssima pares i fills plegats!




Manualitat

Amb cartrons de rodet de paper de vàter i amb oueres, intentau fer els personatges de la llegenda. Podeu fer Sant Jordi, la princesa i el drac. I si vos agrada molt fer manualitats, també podeu fer el castell i el rei. Trobareu idees de com crear els personatges al següent enllaç.




23rd APRIL, ST. GEORGE'S DAY

Here we have the legend of St George. You can also see how children in England celebrate it. Please, watch the videos and I really hope you enjoy them!







dijous, 23 d’abril del 2020

Dracs i més dracs

Les propostes per avui, dimecres 22 d'abril, són les següents: 
  • El conte: 'Quan els dracs somien' 
  • Punt de llibre 
  • L'oca de Sant Jordi

EL CONTE: 'QUAN ELS DRACS SOMIEN' 

Avui na Joana Maria vos contarà un altre conte de dracs!


 
PUNT DE LLIBRE

Després d'escoltar el conte, podeu fer un punt de llibre amb els materials que tengueu a casa. Primer podeu dibuixar un rectangle a una cartolina, retallar-lo i decorar-lo com volgueu: fent un dibuix lliure; fent un collage aferrant materials que tengueu a casa; pintant amb pigments naturals com cafè, remolatxa, espècies (cúrcuma, pebre bord, canyella...) mesclades amb aigua... O si teniu tempera, els agradarà molt que els pinteu la planta del peu, l'estampeu a una cartolina i, un cop eixut, el retalleu. Qualsevol idea que tengueu serà motivadora per als vostres fills, ja que tendran el seu punt de llibre personalitzat! Després el podeu utilitzar quan els conteu un conte llarg i no tengueu temps d'acabar-lo, a l'escola ho feim i ja saben quina és la seva utilitat.





OCA DE SANT JORDI

Un joc de moviment per a tota la família! Un, dos, tres... a jugar tots! Tirau un dau i feis allò que vos explica a la casella on heu caigut.  


  

dimecres, 22 d’abril del 2020

Cavallers, princeses i dracs

Les noves activitats per avui, dimarts 21 d'abril, són:
  • El conte: Sant Jordi, la princesa i el drac pudent.
  • Conversa
  • La cançó de Sant Jordi
  • Recepta: berenar divertit i saludable

El conte: Sant Jordi, la princesa i el drac pudent.

Avui na Xisca vos contarà la història d'un drac pudent.





Conversa

Heu escoltat atentament el conte? Si és així, en acabar els podeu demanar: Sabeu què vol dir ser vegetarià? Què va aprendre a menjar el drac? Podeu parlar amb els vostres fills de la importància de menjar saludable, fruita, verdura... i més ara que ens moven menys. Tot això els servirà per treballar la comprensió i l'expressió oral, de gran importància sempre però sobretot a educació infantil.


La cançó de Sant Jordi

Escoltau atentament aquesta cançó. Ja la sabeu? Ballau-la al ritme de la música, amb tot el cos.




Recepta: berenar divertit i saludable

Vos deixam la recepta d'un berenar carregat de vitamines. Mirau quin drac fet de fruites! Mmmmm, fa una mengera... Ens agrada perquè no heu de manipular amb excés la fruita, simplement fer-hi uns talls amb un ganivet i ja està! Per fer aquest berenar necessitau: un plàtan, 9 maduixes i una poma. Bon profit!!!




dimarts, 21 d’abril del 2020

La setmana de Sant Jordi

Cada any l'equip d'Infantil prepara la setmana dedicada a Sant Jordi. Aquest any inundarem les propostes de cada dia amb aquesta temàtica per tal de celebrar i reviure la llegenda. Esperam que vos agradin!

Avui, dilluns 20 d'abril, vos proposam:
  • Conte: 'La llegenda de Sant Jordi'
  • Titelles 

Atenció! Durant tota la setmana, anau guardant cartrons de rodet de paper de vàter i qualque ouera, per fer una activitat a final de setmana. Vos faran falta!
 

Conte: 'La llegenda de Sant Jordi'

La llegenda de Sant Jordi explica una història de valor, coratge i amor. Mirau i escoltau bé la història que vos conta na Maria Bel! Posau-vos còmodes.



Titelles

La llegenda de Sant Jordi és una de les llegendes més precioses, la protagonitza Sant Jordi, una bella princesa i un drac malèvol. Anem a fer els personatges de la llegenda que vos acaba de contar na M. Bel!

Agafau paper o cartolina i tisores... i dibuixau els personatges! Després retallau-los un a un. Enganxau el pal o la canyeta a la part de darrere. Representau una altra vegada la llegenda amb els titelles que vosaltres mateixos acabau de crear. I, finalment, intentau inventar-vos una història diferent amb aquests personatges, a veure què vos surt! 

Enviau qualque foto o qualque vídeo, per correu electrònic, al vostre tutor i veurà com vos ha quedat de xulo!!!