dijous, 30 d’abril del 2020

Marieta vola, vola


Les propostes per avui, dijous 30 d’abril, són:

  • Conte: La marieta mandrosa
  • Conversa sobre el conte
  • Presentació del Taller de Grafismes
  • Grafismes: Fer siluetes de figures d’animals (sol/ombra)

CONTE: 'LA MARIETA MANDROSA'

Avui na Maria vos contarà 'La marieta mandrosa', la història d'una marieta a qui li agradava molt dormir tot el dia... i tota la nit i, per això, no sabia volar! Voleu saber com ho feia per anar d'un lloc a un altre si no sabia volar? Mirau el conte i ho descobrireu!



CONVERSA SOBRE EL CONTE

Després d'escoltar el conte, treballarem la comprensió i l'expressió oral. Feis preguntes sobre el conte als vostres fills. Aquí teniu uns exemples: 

  1.  Què li agradava molt fer a la marieta mandrosa? 
  2.  Com anava d'un lloc a un altre si no sabia volar? 
  3.  Podia dormir damunt el cangur? Per què no? 
  4.  Podia dormir damunt la moneia? Per què no? 
  5.  Al final, la marieta va aprendre a volar?


PRESENTACIÓ TALLER DE GRAFISMES

Recordau què fèiem al taller de grafismes? Cada setmana hem après a fer un traç diferent. Recordau que primer vivenciam el traç amb el nostre cos i després el feim amb les nostres mans. És molt important seguir aquest ordre. Com podem vivenciar el traç amb el cos? Els vostres pares vos poden fer el traç (molt gran) a terra de diferents maneres: amb guixos, si en teniu, amb una corda... I vosaltres els ensenyau com sabeu anar per damunt a poc a poc: caminant amb passes curtetes com una formiga, caminant amb passes grosses i pesades com un elefant, botant amb els peus junts com un cangur o amb mans i peus com una granota, caminant de quatre potes com un ca, botant de peu coix... de moltes maneres!!! Després, ja podeu fer el traç: amb guixos a terra, amb llapis a un paper, amb pinzell i tempera... A vegades d'una manera i a vegades d'una altra, anau alternant!!! També hem après a retallar, a punxar, a esqueixar, a aferrar... Mirau el vídeo que vos ha preparat na Maria!!!



GRAFISMES: FER SILUETES DE FIGURES D’ANIMALS (SOL/OMBRA)

Ara farem una activitat de grafismes. Si fa sol, la podeu fer al sol, però ha de ser prest el matí o l'horabaixa, perquè els migdies el sol està massa amunt i els animals fan ombra davall ells, i no a un costat. Si no, amb una làmpara o amb una llinterna també pot anar bé. Necessitau un paper, un llapis i un objecte, preferiblement un animal de jugueta ja que el conte d'avui va d'animals. Mirau el vídeo i veureu com ho podeu fer!