dilluns, 18 de maig del 2020

Medi Ambient: dilluns



 
Avui presentarem les 5 vocals i aprendrem a fer una rima amb moviment de na Tamara Chubarovsky. Les rimes amb moviment, per la seva composició rítmica, motriu i sonora, ajuden a millorar la capacitat d’atenció, la memòria, la consciència fonòlogica, l’orientació espacial i la lateralització, entre altres, incidint positivament en les habilitats motrius, en el llenguatge i en l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura.



És una activitat molt fàcil i ràpida de fer. Necessitau una bossa de congelar, gomina i colorant. Amb ella, podrem desenvolupar infinitat d'objectius didàctics. Esperam que vos agradi i que sigui útil per jugar, experimentar, dibuixar i treballar, d'una manera lúdica, les grafies dels números i de les lletres, així com també els grafismes. Aquí teniu l'enllaç per veure com la podeu fer.



Després de treballar les rimes amb na Glòria, traçarem les vocals a la bossa sensorial. Mirau el vídeo que vos ha fet na Joana M. perquè pogueu veure com es tracen correctament i traçau-les així com fa ella: A (puja, baixa i un cinturó), E (un pal i una, dues i tres cametes), I (un pal i un puntet), O (baixa, volta, puja i volta), U (baixa, volta i puja). Després, també podeu traçar els números: 1 (puja, baixa), 2 (com una annereta, el número 2), 3 (una panxa i una altra panxa), etc. Guardau la bossa sensorial per fer grafismes o dibuixos també, segur que els agrada molt!




I si muntam un abecedari casolà? Cercam objectes a casa, que es puguin transformar en lletres? Coses rodones, poden ser la lletra O, unes ulleres, la B... A veure què trobau? I si feis el vostre nom? Ah! I recordau el seu so! AAAAAA, MMMMMM, SSSSS, FFFFFF, RRRRRRR. Podeu fer el vostre nom i fer-li una fotografia des de dalt! Serà xula! I els més feiners, podeu plasmar aquestes lletres a un paper i així practicam l'escriptura! A, E, I, O, U... JO HO VULL FER COM TÚ!

 

Watch this video. Mira aquest vídeo: What is Environment And How To Keep It Clean? | Environmental Studies for Kids | Vid #1

 



Listen to this song. Escolta aquesta cançó: Environmental Songs for Kids - Throw your Waste in the Garbage Bin.