dimecres, 3 de juny del 2020

L'Univers: dimecres




Vos agradaria escriure o fer traços damunt pols lunar com fan els astronautes? Per elaborar aquesta pols lunar sols necessitau: sal i tempera negra. La preparació és molt senzilla. Agafeu un bol, posau sal i afegiu tempera negra damunt. Mesclau-ho ben mesclat i escampau la mescla dins una palangana. Deixau-la durant tota la nit perquè s’eixugui. Ja la teniu!!!??? Podeu escriure paraules com: astronauta, planeta, univers, Terra, món, els noms dels planetes... I també els podeu dibuixar.





 
La tempera casolana és molt senzilla d'elaborar i, a més, és econòmica. Sols necessitau ous i colorant alimentari. El primer que heu de fer és separar el vermell de l'ou del blanc. Posau el vermell d'ou dins un pot o dins un bol, afegiu una cullerada de colorant alimentari, mesclau i ja està! Si voleu fer tempera negra casolana, heu de posar els tres colorants alimentaris a parts iguals, mesclar amb un vermell d'ou i ja la teniu a punt. El resultat és espectacular!



Els astronautes necessiten un vestit molt especial: un vestit espacial! Així, eviten els canvis de temperatura, eviten fer-se mal... Poden dur una espècie de motxilla que els proporciona oxigen per a poder respirar... Deu pesar molt aquest vestit? Us agradaria ser astronautes? Avui podem escriure les parts del vestit: guants, visor, botes espacials... Cadascú al seu nivell d'escriptura.