dimecres, 13 de maig del 2020

Medieval: dimecres


 Vos agradaria saber com ballaven a l'Edat Mitjana? Podeu visualitzar aquesta dansa i aprendre a ballar-la amb els vostres pares i germans i germanes.




Per fer aquest braçalet medieval tan xulo necessitam:

- 2 rodets de paper de vàter.
- Cola blanca (si no en teniu podeu consultar a ‘Medieval: dilluns’)
- Pasta curta com llaços, caragols... (la que tengueu a casa)
- Pintura en spray apte per a infants (la majoria ho és) o tempera daurada.

Tallau els rodets de paper de vàter per llarg per crear una forma oberta com els braçalets. Aferrau la pasta (caragols, llaços...) amb cola blanca, així com vos agradi més. Quan la cola estigui eixuta podeu pintar el braçalet i, una vegada pintat, el deixau eixugar. I, finalment, ja el vos podeu posar!





Anem a fer de cuiners! Aquí teniu una recepta per a poder fer creps. Els infants poden batre els ous i incorporar els diferents ingredients, amb la vostra ajuda.

Ingredients:
- 250 g farina
- 1/2 litre de llet
- 3 ous
- 30 g de mantega
- sal

Per fer la pasta de les creps, mesclau en un bol la llet, la mantega fosa, la sal, la farina i els ous, i poseu la mescla una estona a la nevera. A continuació, untau la paella amb una mica de mantega, poseu-hi una mica de la pasta, escampeu-la bé per la paella i quan ja estigui una mica daurada, doneu-li la volta.

I ja per acabar, podeu farcir les creps de sucre, confitura, xocolata... el que més vos agradi! Enrotllau-les com si fossin una truita.