dijous, 21 de maig del 2020

Medi Ambient: dijous


 
Aquest conte ens explica el viatge que fa l'Ota, una petita gota d’aigua. És una molt bona manera de conèixer el cicle de l’aigua. Després de mirar aquest conte els podeu fer preguntes com:

- Qui viu dins el núvol?
- Qui se va acostar al núvol on viu l'Ota?
- Què els va passar a les gotetes?
- Com es va sentir l'Ota quan va caure del núvol?
- Amb qui es va trobar dins el riu? I a la mar? I a la superfície de l’aigua?
  

 
Amb aquest experiment podreu aprendre com es formen els núvols. És molt senzill i al·lucinant. Vos agradarà molt!

Necessitareu:

-          Una botella de vidre o de plàstic
-          Un suro o cinta americana
-          Esperit
-          Una bomba d’aire

Primer heu de posar 3 cullerades d’esperit dins la botella. Després, girar-la per a que l’esperit impregni bé per tota la botella. Es pot fer amb aigua, però tarda més en formar el núvol. Tancau la botella amb el suro o amb cinta americana (és important que quedi ben tancada, si surt aire no podreu crear el núvol).
Ara heu de bombejar aire dins la botella amb un inflador de pilotes, pitja bé l’inflador a l’obertura de la botella. Ho heu de fer unes 10 vegades. Notareu com la botella es va inflant d’aire. Llavors, heu de llevar l’inflador ràpidament i... ja teniu el núvol!!!



Segur que no heu provat de pintar mai amb aigua! Idò ho podeu intentar i ja veureu que ho aconsenguireu i serà ben divertit. Agafau un pinzell i un pot amb aigua i sortiu al balcó, la terrassa o el corral. Heu de cercar unes rajoles obscures, asfalt o una paret de color també obscura i podeu començar a pintar! Si no teniu cap d’aquestes estàncies a casa agafau una cartolina també de color i veureu com també podreu pintar.