dimarts, 26 de maig del 2020

Cuidem l'entorn: dimarts



Reciclam algunes coses que tenim a casa i construïm una màquina de sumes? Necessitam: 1 capsa, 2 rodets paper WC, taps de botelles (preferiblement de dos colors diferents), mig tetrabrick, cinta adhesiva o cola, i pintures per a decorar. També necessitau targetes amb els números i un full per anotar les sumes i els resultats!

Si hi ficam 4 taps vermells, i 2 de blaus...quants taps són en total?



Un conte sense lletres que ens mostra l'aventura d'una nina a la platja jugant amb les ones de la mar.

Al vídeo es veu a una nina que passeja vora la mar i s'acosta a l'aigua per jugar, a mesura que el nivell de l'aigua puja i baixa, cada vegada esquitxa més, la nina estableix un joc amb les ones. En tot això, una ona treu a la vorera tota casta de copinyes, cornets, alga... Es tracta de mirar el vídeo i les seves imatges, i interpretar el què passa i que cadascú faci la seva interpretació i els seus propis diàlegs.



 
Al conte de l'Ona es veu com el mar treu a la vorera tota casta de coses que, quan anam a la platja, ens agrada cercar dins l'arena i arreplegar. Es tracta d'aprofitar una passejada per la platja i recollir copinyes, cornets, bolles d'alga... (i un poc d'arena). Necessitam un pot de vidre (amb el coll estret) i una espelma que s'ajusti al coll del pot. A casa, hi posarem un ditet d'arena al fons i després hi anirem col·locant els nostres "tresors", allò que hem trobat a l'arena. Per acabar col·locam l'espelma damunt.