divendres, 29 de maig del 2020

Cuidem l'entorn: divendres



 

Ara que ja podem sortir de casa a passejar, ja teniu l'excusa perfecta per fer una volta pel bosc. Segur que podreu observar i escoltar un munt d'ocells, insectes,flors, fulles... Vos proposam agafar una capsa o una carmanyola de casa per agafar alguna flor, branques, pedres, trèvols, fulles de diferent mida i/o textura... Amb materials diversos podeu fer produccions artístiques sempre que us vengui de gust.



Per introduir aquesta activitat podeu demanar als vostres fills si saben què és l'art, i si creuen que amb els elements naturals que han trobat poden fer una obra d'art.

A continuació, podeu cercar un espai gros i pla per crear una gran obra d'art. Seria interessant poder deixar l'obra creada al lloc que heu triat. Així, un altre dia hi podreu tornar i observareu com la natura l'ha modificada amb el pas del temps. El resultat d'aquesta activitat a l'aire lliure és espectacular. Ens agradaria que fessiu fotos d'aquesta obra, així la podreu recordar i la podreu compartir amb nosaltres. Esperam que gaudiu molt fent l'activitat.











dijous, 28 de maig del 2020

Cuidem l'entorn: dijous




Feim una batucada, i ballam plegats? Sabem que els vostres cossets estan plens de ritme! I el ritme ens ajuda a assolir coordinació oculo-manual, tan important en l'assoliment de la lectura i escriptura. Au idò, a tocar i a ballar, amb tambors reciclats, poals, pals, culleres... el que tingueu a casa! Quines ganes poder fer això plegats... Practicau i en veure'ns farem un concert i ballarem tot el dia! PUM, PA, PUPUMPUM, PA!



 
Per realitzar un twister necessitem: un tros de paper blanc o un llençol. Amb els infants escriurem amb cartró o paper les diferents lletres de l'abecedari. Hem de fer un parell de lletres de cada color (vermell, verd, groc i blau). Col·locarem les lletres damunt del paper o llençol i guiarem a l’infant dient un color i una lletra i la mà i el peu que hi ha de col·locar (peu dret a la lletra A groga...). Així reiteradament. Els més petits poden jugar només amb les lletres que ells saben, encara que els hi podeu afegir alguna que encara no coneixen.




Avui per recordar les formes geomètriques que varem veure a alguns tallers a l'escola, vos presentam aquesta cançó tan divertida. Escoltau i mirau amb atenció perquè després els haureu de fer vosaltres sols.



Ara que ja heu recordat les formes vos proposam aquesta activitat. Necessitareu un full, un tros de cartró que tengueu per casa (de qualsevol capsa) , cola d'aferrar, pintures de colors, tisores i un retolador.
Primer: donareu color al full.
Segon: intentareu fer les formes geomètriques que heu vist a la cançó damunt el cartró.
Tercer: les retallareu.
Quart: les aferrau al full.
Cinquè: amb un retolador les convertirem amb monstres, fent cames, braços, posant-los boca, ulls, cabells arrissats, llisos... cada un diferent.

Aquí teniu un enllaç per si voleu veure el procés i el resultat. Són uns monstres ben xulos!



dimecres, 27 de maig del 2020

Cuidem l'entorn: dimecres





 
Vos proposam un conte d'ombres xineses! Mirau-lo i en acabar podeu respondre unes quantes preguntes:

-          Quants d'animals aparèixen al conte?
-          Quins animals són?
-          Quin renou fan?




 
Anem a experimentar amb les lletres i el llum! Necessitam tubs de cartró de WC, paper film transparent, retolador permanent, elàstics o cinta d'aferrar i una llanterna no molt grossa que càpiga dins del cartró de WC. Es tracta d'escriure cada una de les lletres damunt del paper film amb el retolador i enganxar-lo a la rodona del cartró amb l'elàstic o bé amb cinta d'aferrar. Ja podeu començar a experimentar amb les lletres posant la llaterna a dins del tub. Pensau a apagar el llum i triau un zona de ca vostra on hi hagi un tros de paret blanca. També podeu provar-ho de fer amb números i fins i tot amb petits dibuixos!