dilluns, 16 de març del 2020

JUGAM AMB PASTA DE SAL



Podem jugar amb pasta de sal com si fos la famosa plastilina. Una vegada feta hi poden jugar moltes estones seguint les indicacions que s’acompanyen a la recepta. Per manipular-la podeu donar-los culleretes, forquetes petites, taps, motlles amb figures (els que utilitzam pels crespells), rodets…

Ingredients per preparar la pasta de sal

• 1 part de sal fina
• 1 part d’aigua
• 2 parts de farina
• (Opcional: colorants alimentaris)

Com preparar la pasta de sal

Mesclam la sal i el farina, i afegim l’aigua a poc a poc. Anam pastant. Si voleu la pasta acolorida, dissolem el color a l’aigua abans de preparar la pasta.

Tarda diversos dies a assecar a l’aire, i en llocs humits pot ser que no arribi a assecar completament mai.

Pot conservar-se diversos dies a la nevera, ben embolicada en paper film transparent. És necessari treure-la de la nevera una estona abans de fer-la servir, perquè es posa una mica dura.

Si voleu es poden assecar les figures al forn després d’haver-les deixat assecar durant un mínim de 15 hores. Podeu coure-les al forn a 100°C fins que estiguin ben fortes.