dissabte, 20 d’abril del 2019

TALLERS SEGON TRIMESTRE

TALLER DE CUINA I HORT

Després dels primers tallers de cuina on comprovàrem gustos, textures, i tastàrem diferents aliments coneguts, llavors i ingredients per condimentar, ara ens tocava “cuinar”, fer alguna cosa que sortís del nostre treball.


La primera activitat de cuina va ser fer un “PINXO DE FRUITES” (pera, poma, fresa, plàten); pelar, tallar, punxar i col·locar en ordre va ser un bon treball.


i aquest va ser el resultat!!














Animals de fruites:


Aquesta vegada es tractava de ser imaginatius!!

Volíem fer uns animalets imitant els seus trets característics, emprat diferents fruites, en aquest cas, pera, reím, arandanos i panses.



Vet aquí els resultats!!





Aquí els eriçons…







i aquí els ratolins…
.....amb formatgets, galletes i nata!!





TALLER DE NÚMEROS:


Aquest trimestre hem treballat el traç dels nombres, seriacions, figures geomètriques i diferents conceptes espacials (gran-petit i curt-llarg).































































































CONTA CONTES:
Hem fet un parèntesi entre conte i conte perquè la biblioteca se'ns havia anat de les mans i entre tots l'hem endreçada. Hem classificat, ordenat, revisat els romputs... i aquest ha estat el resultat.
Ara la feina continua perquè s'ha de mantenir!








A conta contes darrerament tenc molts ajudants que s'animen a contar contes. Els tallers permeten aquest enriquiment entre grans i petits, el respecte i el modelatge es donen de manera ben natural.













TALLER DE LLETRES:
- Setmana del 21 a 25.01.2009:
Hem recordat els sons de totes les lletres de l'alfabet i les hem "escrit" a l'estora amb els nostres dits. Després hem fet dos equips heterogenis a cada sessió per tal de fer un treball cooperatiu de lectura. Cada equip tenia un grapat d'imatges i de paraules, que havia de llegir i després ajuntar-les amb la imatge corresponent. Ens ha agradat moltíssim!
Finalment, cada infant ha triat la imatge que més li ha agradat i, a un full en blanc i sense el model, ha intentat escriure la paraula. Un cop escrita, cadascú ha fet el dibuix d'allò que havia escrit.















Setmana 28.01 a 1.02.2019:
Aquesta setmana, a l'inici de la sessió, hem fet una repassada al so de totes les lletres de l'alfabet. Després  hem pensat paraules que comencin amb cada una de les lletres.
A continuació, cada infant ha triat la imatge o imatges que més li agraden del nostre alfabet i l'ha escrit amb les lletres de fusta, segons el seu nivell maduratiu. Alguns les han escrit sols i d'altres han demanat ajuda als seus companys o a la mestra. I, per acabar, han escrit també el seu nom amb les lletres de fusta! Algun ha dit a la mestra que sense llapis ni paper, potser no sabria escriure el seu nom... Però no ha estat així, tothom se n'ha sortit!























Setmana 18 a 22.02.2019:
Aquesta setmana hem duit catàlegs de disfresses, hem retallat les quatre disfresses que  més ens han agradat i hem escrit el seu nom davall cada una.






Setmana del 5 a 15.03.2019:
Aquestes setmanes hem fet lliure circulació pels diferents microespais de lletres:
- Estampar el seu nom a un full DINA4.
- Fer un collar amb el seu nom.
- Dòmino de mitjans de  transport.
- Dòmino de peces de roba.
- Joc de relacionar rètols de diferents productes amb el  mateix nom escrit amb lletra de pal.

















Setmana del 18 a 22.03.2019:
Aquesta setmana al taller de lletres hem treballat la lectura en veu alta seguint el punt amb el dit a partir d'una cançó de primavera. Cada infant ha intentat llegir un fragment de la cançó en veu alta i els seus companys han intentat seguir el punt amb el dit. Alguns ho han aconseguit i a altres els ha costat una mica.
A continuació, hem escoltat i hem cantat la cançó, l'hem aferrada a un full més gros, hem escrit PRIMAVERA a dalt i hem fet un dibuix. I, finalment, hem escrit el nostre nom.










Setmana del 25 a 29.03.2019:
Aquesta setmana hem fet un taller conjunt de conta contes i lletres. Primer hem contat el conte "de què fa gust la lluna?" i després hem fet una feina d'escriure el nom dels personatges del conte i de pintar els dibuixos.









TALLER DE MÚSICA I MOVIMENT:
Amb motiu de les festes de Sant Antoni, durant el més de gener, hem cantat i ballat cançons de Sant Antoni i també hem fet sonar els picarols i la simbomba.
Després d'aquestes festes, hem continuat amb les classes habituals de música i moviment:
- Hem presentat diferents instruments musicals de corda i de vent (violí,  piano, guitarra, flauta travessera, clarinet, trompeta, trompa, saxòfon i violoncel), mitjançant cartells, audicions i diferents jocs.
- Hem fet audicions amb moviment i hem tocat instruments musicals de percussió per treballar algunes qualitats del so: intensitat (fort-fluix), la durada del so (figures musicals: blanca, negra...) i el ritme (lent-ràpid).
- També hem fet jocs cooperatius, danses, jocs musicals... I sempre acabam la sessió amb diferents tècniques de relaxació.


TALLER FESTES DE SANT ANTONI:
































































I DESPRÉS DE SANT ANTONI: danses, jocs musicals, tocam instruments...
























JOCS COOPERATIUS:
S'han posat d'acord i han pogut realitzar les activitats proposades!!










Han aconseguit amagar-se tots junts!!!








AUDIOS AMB MOVIMENT:














TOCAM INSTRUMENTS:






























ENGLISH WORKSHOP:
At the English Workshop we are working on these topics: FOOD, MEMBERS OF THE FAMILY, TOYS, ... through songs, games and stories.

TALLER DE GRAFISMES:
Durant aquest trimestre hem realitzat activitats per agafar precisió, força i coordinació de dits, mà i ull... Són uns pilars bàsics d'aquest taller.
Diferents propostes van encaminades a assolir aquestes destreses... i els infants gaudeixen punxant, arrugant, esquinçant, retallant... i acabar decorant les seves produccions. Això si, tothom al seu ritme i al seu nivell...












































TALLER D'ART:
Aquest trimestre el taller d'art l'hem començat fent caretes de dimoni juntament amb el taller de grafismes i l'hem continuat creant  obres d'art realment guapes, utilitzant diferents tècniques i materials. Hem disfrutat experimentant!

Som uns GRANS artistes!!!


KANDINSKY:










































EL COS HUMÀ:

















ABSTRACTE:


















ROSELLES:















CARETES DE DIMONIS:







































ESTAMPACIÓ:























FIL DE LLANA:




























QUADRATS DE PAPER:























TRIANGLES: