dimarts, 11 de desembre del 2018

TALLERS OCTUBRE I NOVEMBRE

TALLER DE LLETRES: 
Durant aquest trimestre, al taller de lletres, anam presentant els sons de totes les lletres de l'alfabet des de diferents dimensions: visual, auditiva, motriu... i a partir de la inicial dels noms dels infants que assisteixen al taller.
Hem fet lletres amb plastilina, amb fustes... i, fins i tot, amb les nostres sabates! Hem escrit lletres amb guixos defora, sobre l'esquena dels nostres companys i amb retoladors o a un paper molt gran. Hem pensat paraules que comencin amb les lletres treballades a la sessió. Hem fet presentacions Montessori de les lletres en tres temps... en fi, hem treballat totes les lletres de manera individual, perquè els propers trimestres poguem aprendre a ajuntar-les i, així, poder començar a llegir i a escriure paraules senzilles!
A més, hem après una dita de tardor: " Les fulles canvien de color, quan arriba la tardor".





























TALLER DE GRAFISMES:

La motricitat fina i la coordinació oculo-manual, són fonamentals per a l'adquisició del procés de la lectura i escriptura. D'aquesta manera, les activitats d'aquest taller van encaminades a l'assoliment d'aquestes destreses.
Aquests mesos hem treballat les diferents figures geomètriques punxant, aferrant, fent composicions i decorant amb grafismes amb:  cercles, quadrats, rectangles, triangles i rombes!
Hem aprofitat l'arribada de la tardor per repassar les línies naturals de les fulles seques.
L'aula s'ha dividit en microespais tots pensats i dirigits a fer la pinça. 











TALLER D'ART:
Experimentam amb diferents tipus de tècniques i materials: estampacions amb fruites de la tardor, fang, ..., per poder estimular la imaginació i la creativitat dels infants.





























TALLER DE NÚMEROS:
Hem treballat els números i els seus quantitatius i conceptes de mida.  Hem après a jugar amb els diferents materials matemàtics de Montessori ( regletes, perles..). Aquest taller es realitza de forma lúdica, mitjançant el joc i la manipulació de diferents materials. Fent un aprenentatge mes significatiu i divertit per als infants.


























































TALLER CUINA I HORT:
Durant aquests mesos hem continuat amb el taller d'hort aprofitant el bon temps. Hem sembrat llavors, per veure l'evolució fins al naixement de la planta; i també hem espedregat i arrabassat herbes de l'hort per començar a llaurar. 
Al taller de cuina, hem començat experimentant i tastant amb líquids i sòlids,  per reconèixer les característiques de color, olor i gust (aigua, sucs, formatge,...), fins a crear un pinxo variat de diferents sabors dolços i salats; a més, hem fet pa, per aprendre a mesclar, pastar i coure.












































TALLER MÚSICA I MOVIMENT:
Hem fet audicions, danses, cançons, jocs musicals, presentació i manipulació dels diferents instruments que tenim, hem ballat al ritme de la música (treballant la durada i el control muscular), etc.
Totes aquestes activitats ajuden als infants a familiaritzar-se  amb el món sonor que ens envolta, a desenvolupar el sentit musical, a experimentar, expressar i sentir amb tot el cos els elements bàsics del ritme, a la concentració, ... En definitiva, al seu desenvolupament integral.







































TALLER LLENGUATGE ORAL:
S'han realitzat una sèrie d'activitats i pautes per estimular el llenguatge oral: exercicis de llavis, galtes, llengua i mandíbula,  jocs d'inspiració-espiració nasal, jocs de paraules, etc.

TALLER D'ANGLÈS:
Hem treballat els colors, el cos, la roba i els animals mitjançant contes, cançons i balls.

TALLER CONTE CONTES:
A l'escola treballam les festes i tradicions nostres (i les no tan nostres) per això per Tots Sants a conta contes hem contat el conte "Feliç Halloween". Aquestes setmanes estam treballant també en aquest taller la dramatització a partir del conte "Els set cabridets" on els infants es converteixen en cabrits, mares i llops i s'ho passen d'allò més bé.